Welke diensten zijn populair geworden sinds de pandemie?

Welke diensten zijn populair geworden sinds de pandemie?

De pandemie heeft de gemiddelde Nederlander een stuk digitaler gemaakt. Nu de COVID weer naar de achtergrond verdwenen is, lijkt het erop dat een grote meerderheid van de Nederlanders ervoor kiest om deze digitale diensten te blijven gebruiken. 

De top 8 digitale diensten die we zijn gaan gebruiken tijdens de pandemie zijn:

1. Apps om te winkelen

Heel veel winkels boden voor de pandemie al de mogelijkheid om online te bestellen. Dit was al redelijk normaal voor kleding en gebruiksartikelen zoals die aangeboden worden via Amazon. Waar vooral veel meer gebruik van wordt gemaakt sinds de lockdowns zijn de online bezorgingsdiensten van supermarkten, dierenzaken, drogisterij spullen en apotheken, zeg maar voor het MKB waar je eerst nog gewoon in het dorp op de fiets heenging. 

2. Apps om eten te bestellen

Vooral tijdens de eerste lockdown, maar ook daarna deden de meeste afhaalrestaurants goede zaken. In plaats van koken een pizza laten bezorgen of paar bakken chinees. Ook de  maaltijden bij webshops zoals Hello Fresh doen het tegenwoordig veel beter dan voor de pandemie

3. Apps voor het lezen van tijdschriften, kranten en boeken

We mochten niet meer reizen en hoefden niet meer te wachten bij de bushalte en in de wachtkamer bij de professionele dienstverlening specialist. We konden niet bij de supermarkt nog even een tijdschrift in het winkelwagentje gooien. Een andere reden waarom er meer online tijdschriften en kranten zijn gelezen is omdat de ouderen gedwongen werden om zich meer in de wereld van het digitaal lezen te verdiepen.

4. Apps voor het streamen van films en series

Meer thuis opgesloten zitten betekent ook dat we meer tijd hebben om tv te kijken. En wat is er beter dan tv? Zelf beslissen waar je naar kijkt. Via Netflix bijvoorbeeld, of YouTube en Tik Tok. 

5. Sociale media

Verveling heeft er ook voor gezorgd dat er veel meer verkeer was op Sociale Media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Het was ook een goede manier om met elkaar in contact te blijven. Nu we weer naar buiten mogen, zijn we al verslaafd geraakt aan de likes van de sociale media en ander nieuws dan de mainstream media ons voorschotelt. 

6. Apps voor videobellen en voor spelletjes

We mochten oma niet bezoeken, maar ze wilde zo graag de kleinkinderen zien toch? En waarom zouden we die mogelijkheid, nu oma ook weet hoe ze het moet bedienen, opgeven? Videobellen is tegenwoordig normaler dan telefoneren. 

7. Apps voor homeschooling

Veel ouders werden gedwongen hun kinderen van school te halen voor een bepaalde tijd. Ook universiteiten werden gesloten. Toch ging het onderwijs door. Jong en oud ontvingen offertes van onderwijsinstellingen voor het volgen van online lessen en cursussen. Nu alles weer open is, zijn er toch mensen die het veel fijner vinden online lessen te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *