Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin?

Als we het over cryptovaluta hebben dan hebben we het al gauw over Bitcoin. Bitcoin is namelijk niet alleen de grootste en populairste crypto, het is ook nog eens de allereerste. Maar de Bitcoin, wat is dat eigenlijk? Hoe is het ontstaan? Hoe kom je eraan? En vooral hoeveel betaal je voor een Bitcoin? We leggen u graag alles uit over wat een Bitcoin precies is. Lees je mee?

Geschiedenis van Bitcoin

Bitcoin kent zijn oorsprong uit 2008. In dit jaar publiceerde Satoshi Nakamoto Bitcoin namelijk voor het eerst. Is de cryptovaluta in dit jaar ook ontstaan? Niet helemaal. In de late jaren 90 waren er namelijk al ideeën en pogingen om een soortgelijke munt te creëren. Geen één van deze experimenten haalde echter daadwerkelijk wat Bitcoin wel is gelukt. Een decentrale munt. Op de derde dag van 2009 was het eerste blok gemined, hiermee kwamen de eerste vijftig Bitcoin op de markt. 

Hoe kom je aan Bitcoin?

Bitcoin, dat klinkt allemaal wel heel leuk, maar hoe kom je aan zo’n Bitcoin? Daar zijn verschillende manieren voor. De meest voor de hand liggende is natuurlijk door de Bitcoin simpelweg te kopen. Dit kan op meerdere trade platforms, waaronder Bitvavo. Hier kun je Bitcoins kopen en zelf bepalen hoeveel je er daadwerkelijk wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor 10 euro aan Bitcoin kopen. Hiermee koop je dus een gedeelte van één Bitcoin. Andere manieren om aan Bitcoins te komen is door te minen. 

Wat kost een Bitcoin?

Het bijzondere aan cryptovaluta, en dus ook de Bitcoin, is dat deze valuta niet één vaste waarde heeft. De waarde en dus hoeveel één Bitcoin kost hangt af van de koers van dat moment. Deze koers wordt bepaald door vraag en aanbod en door speculatie en adoptie. De koersen van Bitcoin en de andere cryptovaluta zijn enorm lastig te voorspellen. Niemand weet dan ook wat de koers zal doen. De prijs van één Bitcoin kan dan ook per uur verschillen.

Bitcoin kopen bij Bitvavo

Ben je geïnteresseerd in Bitcoin en had u graag Bitcoins willen kopen? Bitvavo is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Hier kun je naast Bitcoin nog meer dan 50 andere crypto’s kopen en kunt u eenvoudig, snel en veilig betalen met iDeal, Bancontact of creditcard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *