Wat is Bitcoin precies?

Wat is Bitcoin precies?

Bitcoin bestaat alweer bijna meer dan 15 jaar, toch is de populariteit in deze crypto (en vooral andere altcoins) pas echt toegenomen in de afgelopen 4 of 5 jaar. Tegenwoordig weet dan ook iedereen wat Bitcoin is en kan zonder moeite andere crypto currency opnoemen. Toch weten we nog lang niet allemaal genoeg af van bijvoorbeeld Bitcoin. Is het alleen maar een investering? Of zit er daadwerkelijk een verhaal en plan achter? In dit artikel leggen wij je uit hoe Bitcoin ontstaan is, hoe het nu eigenlijk precies werkt en in hoeverre Bitcoin legaal is en blijft. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan zeker verder. We gaan het je uitleggen! 

Het ontstaan van Bitcoin

Dus, wat is nou precies het verhaal van Bitcoin? Deze digitale munt kent zijn oorsprong uit 2008. In dit jaar ontwikkelde Satoshi Nakamoto de Bitcoin. Tot op de dag van vandaag weet niemand eigenlijk wie deze persoon is. Zelfs weten we niet eens zeker of het een persoon is of een groep mensen. Kortom, er hangt aardig wat mysterie rond de Bitcoin. Dit is, samen met het feit dat de Bitcoin de eerste crypto is, misschien wel de reden dat juist de Bitcoin zo enorm en exponentieel gestegen is de afgelopen 10 jaar. Nu we iets meer weten over de geschiedenis van Bitcoin is het tijd om ons eens te verdiepen in de werking van Bitcoin. 

Ook interessant: Waar koop je Bitcoin? –  https://www.descrypted.com/waar-kan-je-bitcoin-kopen/ 

Hoe werkt Bitcoin precies?

Bitcoin is een digitale valuta, oftewel het is dus niet tastbaar. Ook is Bitcoin gedecentraliseerd. Dit houdt in dat er geen tussenkomst van derde is, zoals bijvoorbeeld banken of de overheid. Dit geeft enorm veel privacy bij transacties. Alle transacties die plaatsvinden worden opgeslagen in een soort van digitale boekhouding, ook wel de Blockchain genoemd. 

Is Bitcoin legaal?

Bitcoin is over het algemeen legaal, maar wordt in steeds meer landen illegaal. Wil je Bitcoin kopen, maar ben je op zoek naar de beste prijzen? Bitcoin vergelijken bij alle bekende crypto exchanges doe je bij Descrypted.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *