Taken van een echtscheidingsbemiddelaar: Wat ze doen en hoe ze helpen

Taken van een echtscheidingsbemiddelaar: Wat ze doen en hoe ze helpen

Echtscheiding is een moeilijk proces, en het kan nog ingewikkelder zijn als er kinderen bij betrokken zijn. Dit is waar een mediator ede kan helpen om het proces soepeler te laten verlopen. Een scheidingsbemiddelaar is iemand die helpt om de onderhandelingen tussen de twee partijen te vergemakkelijken en ervoor zorgt dat beide partijen worden gehoord. In deze blogpost bespreken we 4 van de meest voorkomende taken van een scheidingsbemiddelaar. Blijf lezen voor meer informatie!

Taak één: het scheidende echtpaar helpen om tot een akkoord te komen over de voorwaarden van hun echtscheiding

De taak van een scheidingsbemiddelaar is het helpen van het scheidende echtpaar om tot een overeenkomst te komen over de voorwaarden van hun echtscheiding. Dit omvat zaken als de voogdij over de kinderen, de verdeling van het onroerend goed en de alimentatie. De bemiddelaar zal het echtpaar helpen met elkaar te communiceren en uit te zoeken wat eerlijk is voor beide partijen. Zodra een overeenkomst is bereikt, zal de bemiddelaar een document opstellen dat door het echtpaar moet worden ondertekend.

Tweede taak: het echtpaar helpen met elkaar te communiceren

Een van de belangrijkste taken van een scheidingsbemiddelaar is om het echtpaar te helpen met elkaar te communiceren. Dit kan moeilijk zijn, vooral als er veel pijn en woede in het spel is. De bemiddelaar zal het echtpaar helpen hun gevoelens op een constructieve manier te uiten en manieren te vinden om hun meningsverschillen op te lossen.

Derde taak: informatie verstrekken over het echtscheidingsproces

De scheidingsbemiddelaar geeft ook informatie over het scheidingsproces aan beide partijen. Dit houdt onder meer in dat hij uitlegt hoe de eigendommen zal worden verdeeld, hoe de voogdij over de kinderen zal worden geregeld en wat de financiële gevolgen van een scheiding zijn. Deze informatie kan voor beide partijen zeer nuttig zijn bij het nemen van beslissingen over hun toekomst.

Vierde taak: onpartijdig blijven gedurende het hele proces

Het is belangrijk dat de bemiddelaar gedurende het hele scheidingsproces onpartijdig blijft. Dit betekent dat hij geen partij mag kiezen of een van de partijen een voorkeursbehandeling mag geven. Hij moet ook vermijden juridisch advies te geven aan een van beide partijen.

Dit zijn slechts enkele van de taken die een scheidingsbemiddelaar kan uitvoeren. Als u een echtscheiding overweegt, is het belangrijk om een mediator die ervaren en gekwalificeerd is om u door het proces te helpen. Bemiddeling kan een zeer doeltreffende manier zijn om geschillen op te lossen en een overeenkomst te bereiken die voor beide partijen gelijk is.

Bron: Circles-mediation.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *