Mediation Amersfoort: wat is het eigenlijk?

Mediation Amersfoort: wat is het eigenlijk?

Mediation in Amersfoort. Misschien heb je wel eens een advertentie gezien voor mediation. Ook in Amersfoort kun je bij meerdere aanbieders terecht. Maar wat houdt het in?  Mediators zijn scheidingsbemiddelaars: professionals die ervoor zorgen dat een scheiding zo prettig mogelijk verloopt. Je hoeft niet naar een mediator te gaan als je gaat scheiden, maar je maakt de procedure er wel een stuk makkelijker op. Daarom gaan we eens kijken hoe en waarom je dit regelt.

Mediation Amersfoort: hoe vindt je een goede bemiddelaar?

Mediation Amersfoort: tik het in op Google en er komen resultaten genoeg bovendrijven. Daarom is het handig om te weten waaraan je een goede mediator kan herkennen. Een goede professional is aangesloten bij de mediatorsfederatie Nederland. Ze krijgen dan een MfN-accreditatie mee. Deze accreditatie is een soort kwaliteitskeurmerk, wat onder andere van de professionals verlangt dat ze hun kennis op peil houden en ethisch en juridisch verantwoord handelen. Als je een MfN accreditatie ziet, weet je dat je bij de mediator in goede handen bent.

Mediation Amersfoort: hoe verloopt  het traject?

Een goede meditation in Amersfoort is gevonden. Nu kan het scheidingsproces in gang worden gezet. Er zijn verschillende stappen die worden gevolgd bij mediation. De meeste stappen verschillen per situatie, maar de eerste is altijd hetzelfde: er wordt een balans opgemaakt. Hoe staat de financiële situatie ervoor? Hebben jullie samen kinderen? Wat hebben jullie voor waardevolle bezittingen? De antwoorden op deze vragen worden door de scheidingsbemiddelaar gebruikt om een passend traject in elkaar te zetten. Zo weet iedereen zeker dat alles naar behoren verloopt.

Mediation Amersfoort: kan ik het wel betalen?

Iedere mediation in Amersfoort zal een ander tarief rekenen, maar hoe dan ook is het inschakelen van een mediator niet goedkoop. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een deel van de kosten van een mediator terug te vragen. Als je partneralimentatie gaat ontvangen, kun je het bedrag wat je moet betalen om dat te regelen gedeeltelijk terugvragen. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, kost een mediator je ook aanmerkelijk minder. Er zijn richtlijnen te vinden over de gemiddelde kosten van een mediator, maar als je wil weten wat een mediator in jouw geval gaat kosten, kun je het beste een offerte aanvragen bij een scheidingsbemiddelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *