Een professioneel incasso bureau inschakelen? Kijk hier voor de mogelijkheden!

Een professioneel incasso bureau inschakelen? Kijk hier voor de mogelijkheden!

Op het internet kan je tegenwoordig veel verschillende incasso bureaus vinden. Maar wil je een goed professioneel incasso bureau inschakelen? Dan is het aan te raden verschillende incasso bureaus van tevoren te vergelijken. Dit kan je op veel verschillende vergelijkingswebsites doen, zoals Google. Vaak komt er bij ook al een samengestelde Top 10 uit van de beste incasso bureaus van Nederland of juist de goedkoopste, etc. Ben je nog nooit eerder in aanraking geweest met een incasso bureau, dan kan je natuurlijk nog veel vragen hebben. Zoals hoe moet ik een professioneel incasso bureau inschakelen? En ik ga een professioneel incasso bureau inschakelen, wat gaat dit mij kosten? Logisch dat je vragen hebt. Een incasso bureau kan je altijd bellen, ze zijn er namelijk om advies te geven en om jou te helpen.

Een incassobureau met pit!

Je wilt dat alles snel wordt afgehandeld en dat je snel je geld terug krijgt. Logisch! Je bent dan eigenlijk op zoek naar een daadkrachtig incassobureau, een incassobureau met pit! Je zit al een tijdje op je geld te wachten en je wilt gewoon je geld terug hebben, dit is erg begrijpelijk! Een daadkrachtig incassobureau gaat voor jou door het vuur en zorgt ervoor dat jij hoe dan ook je geld terug krijgt. Er zijn in Nederland heel veel verschillende incassobureaus. Het is aan te raden om als eerst eens te gaan zoeken op Google naar een incassobureau, daar krijg je al een hele lijst uit. Spreken verschillende incassobureaus je aan? Ga ze dan eens vergelijken, waarin zijn ze gespecialiseerd, wat zijn de tarieven en is het bij jou in de buurt? Vaak staat bij een daadkrachtig incassobureau een heldere tekst op hun website, dat ze voor jou vechten en ze zorgen dat jij je geld terugkrijgt.

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau zorgt eigenlijk dat de schulden die nog openstaan bij de klant betaald worden door de schuldeiser. Als de schuldeiser niet betaald, dan kan het incassobureau in eerste instantie paar keer aanmaningen sturen. Maar voor verdere maatregelen, moet het incassobureau bij iemand anders zijn. Een incassobureau mag geen beslag leggen op spullen of bankrekeningen. Ook komt een incassobureau niet bij iemand thuis. Als dit het geval is, dan schakelt een incassobureau een incasso advocaat of een deurwaarder in. Een incasso advocaat of een deurwaarder zijn namelijk meer bevoegd dan een incassobureau. Als er een incasso advocaat of een deurwaarder ingeschakeld moet worden, dan komen er extra kosten in rekening. Het incassobureau is eigenlijk ook een soort tussenpersoon tussen de klant en de schuldeiser. Het incassobureau houdt zich voornamelijk bezig met het zorgen dat het geld terugkomt bij de klant.

Wat is het verschil tussen een incasso advocaat, een incasso bureau en een deurwaarder?

Bij de incassomarkt zijn er 3 verschillende partijen: een incasso bureau, een incasso advocaat en een deurwaarder. Ondanks dat ze veel op elkaar lijken, zitten er toch nog wel wat verschillen tussen de 3 partijen. Een incassobureau is kortgezegd een bedrijf die zich voornamelijk bezighoudt met het verwerken van de facturen. Een incasso advocaat is gespecialiseerd in het verwerken van het gehele proces, waaronder dus ook in de rechtbank. Een incasso advocaat komt op sommige vlakken overeen met een deurwaarder, alleen een incasso advocaat is net een wat uitgebreider beroep dan een deurwaarder. Een deurwaarder is een ambtenaar die ook bij de rechtbank zaken af moet handelen. Denk maar eens aan mensen die niet (tijdig) hun huur betalen of hun schuld aflossen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *