Alles over opstellen van algemene voorwaarden

Alles over opstellen van algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Veel ondernemers weten echter niet wat er allemaal in deze voorwaarden moet staan, waardoor het document nog wel eens over het hoofd wordt gezien. Ook hebben ondernemers hier vaak geen tijd voor. Desondanks is het wel belangrijk om er de tijd voor te nemen, omdat er anders veel problemen kunnen ontstaan. Je kunt daarom de hulp inschakelen van een specialist als Rocket Lawyer. Of je gaat er zelf mee aan de slag. Maar dan moet je wel weten wat er allemaal in moet komen te staan.

De algemene voorwaarden voor ieder bedrijf

De algemene voorwaarden zijn de voorwaarden die je stelt bij het verkopen van producten en diensten. Hierin staan namelijk alle algemene rechten en plichten vermeld. Het gaat dus niet zozeer om bijvoorbeeld privacy, maar wel over de algemene gang van zaken. Omdat het vaak lastig is om hier een duidelijk document van op te stellen, kun je vaak het beste weten wat er allemaal in moet. Hierdoor heb je al een groot gedeelte van het werk gedaan. Zo moet je onder andere gaan denken aan de rechten die de klant heeft om de overeenkomst te wijzigen bij bepaalde omstandigheden. Ook de gevolgen van een te late betaling moeten meegenomen worden in het opstellen.

Zeker weten dat je niets vergeet? Rocket Lawyer helpt je verder!

Aanpassen aan jouw sector

De algemene voorwaarden omvatten ook de manier waarop je jouw geld terugkrijgt bij te late betalingen, wat de aansprakelijkheid inhoudt, of je aansprakelijk bent bij overmacht, hoe en wanneer de klant een klacht ingediend kan worden en of je als ondernemer het recht hebt om de voorwaarden te wijzigen wanneer dit nodig blijkt te zijn. Er zijn echter veel verschillende voorwaarden te stellen, omdat deze niet allemaal van toepassing zijn op een bedrijf. Je moet daarom ook goed gaan kijken naar het soort bedrijf dat je hebt.

Alle partijen moeten aan de regels voldoen

Naar jouw sector kijken is dus een belangrijk gegeven. Echter moet je dan ook voor jezelf bepalen welke termijnen je stelt aan bijvoorbeeld betalingen. Tevens leg je alle rechten en plichten uit omtrent de klachten, terugbetalingen en de levering van producten. Niet alleen de klanten moeten zich hieraan houden, ook jij als ondernemer. Je wilt immers niet dat er uiteindelijk problemen ontstaan doordat je je eigen regels niet blijft volgen. Zelf moet je het document er dus ook regelmatig bij pakken.

Betrouwbaarheid door de rechten en plichten

De algemene voorwaarden zijn altijd belangrijk om goed op de website te plaatsen. Je kunt er daarom het beste een vaste plek voor hebben. Ook is het verstandig om deze mee te sturen wanneer de klanten een aankoop gedaan hebben. Zij kunnen deze dan direct doornemen en eventueel nog op de koop terugkomen. In de algemene voorwaarden staat precies hoe ze dit kunnen doen en weten ook wat de plichten zijn. De rechten en plichten zijn hierdoor in ieder geval altijd duidelijk en er kunnen geen juridische geschillen meer ontstaan. Jouw bedrijf komt betrouwbaar over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *